Matmuffins (8 st)
Ugnstemperatur 225ºIngredienser
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 ägg
0.5 dl olivolja
2 dl matyoghurt
Fyllning 1 (till 8 muffins):
1 uppvispat ägg
2 dl kesella
1.5 dl parmesan, färskriven, spara lite till garnering
2 dl grovhackade gröna oliver
Fyllning 2 (till 8 muffins):
1 ägg
2 dl kesella
1 msk tomatpuré
200 g chèvre, i rulle, delad i 8 bitar
1 rödlök, delad och skuren i tunna skivor
8 soltorkade tomater, i olja
Fyllning 3 (till 8 muffins):
150 g fetaost, i stavar
1 zucchini, liten, i tunna skivor
8 soltorkade tomater, i olja
örtsalt
Tillagning
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa samman äggen och blanda med olivolja och yoghurt.
Häll äggblandningen i mjölet och blanda ordentligt.
Fördela smeten i 8 stora muffinsformar av papper.
Fyll muffinsen med något av förslagen.
Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen.
Fyllning 1
Blanda alla ingredienser.
Gör en fördjupning i varje muffins med en sked och klicka i fyllning.
Strö över lite ost och garnera gärna med en oliv.
Fyllning 2
Vispa upp ägget och blanda i kesella och tomatpuré.
Gör en fördjupning i varje muffins med en stor sked och lägg i fyllning.
Stick ner en ostbit, en lökskiva och en tomat.
Fyllning 3
Stick ner ost, zucchini och tomat i muffinssmeten.
Strö över lite örtsalt och grädda som ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar