måndag, september 14, 2009

Recept: Gurksoppa med Yoghurt

Gurksoppa med Yoghurt (4 portioner)
Receptet kommer ursprungligen från gamla Jugoslavien. Soppan har en frisk och fräsch smak och passar antingen som lunch en varm sommardag eller som festlig förrätt/efterrätt.

Ingredienser:
  • 1 Färsk Gurka
  • 8 dl Yoghurt
  • 1 pressad Vitlöksklyfta
  • 1 dl Hackade Valnötter
  • 1/4-1/2 tsk Salt
  • 1 krm Peppar
Instruktioner:
  1. Vispa yoghurten så att den blir skummig
  2. Skär gurkan i tunna skivor.
  3. Blanda ner gurkan och valnötterna i yoghurten.
  4. Tillsätt vitlöken.
  5. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Låt soppan stå svalt ett tag.
  7. Serveras med baguetter eller grovt bröd.

Inga kommentarer: